martes, 16 de febrero de 2010

EL ASTURCON : CARN I EMBOTIT CELTA

nosaltres som un grup de ramaders que vivim a la zona de Cangas del Narcea a Asturies tocand al parc natural de somiedo vivim en pallozas com els nostres avantpassats celtes.

Els nostres caballs viuen en total llibertat envoltats per montanyes, valls i rius , conviuen amb ossos i alguns llops, nosaltres cuan anem acercarlos utilitzem cavalls mirem de mantenir un total respecte amb l' entorn d' on viu alhora de realitzar la "cecina" .

la " cecina" es tradicionalment un pernil que es treu de les cuixes del darrere , el muscul amb menys greix i mes bona carn , el sabor te tonalitats intensos que te acompanyen molt be amb un got de vi acabat de treure de la bota sobretot vins negres, o amb una bon got de sidra,

Tant les canals com la cecina la elaborem a unes pallozes a dalt a on la climatologia mes freda ens ajuda a millorar la elaboracio i aixi els hi treiem l' estres al animal.

Despres alhora de dur la carn a baix a la vall o portem en feixos amb animals de carrega com asses

No hay comentarios:

Publicar un comentario